Flux de lucru digital. Fara model.

În primul rând, să parcurgem întregul proces al unui flux de lucru fără pas, cu model, așa cum este ilustrat în diagrama de mai jos.

Flux de lucru digital fara model - CAD CAM

Înlăturarea nevoii de modele de gips aduce economii atât in clinica stomatologică cât și laboratorului dentar o perioadă semnificativă de timp. Acest lucru vă permite să examinați rapid amprentele, pentru a identifica erorile posibile în scanare, înainte de a intra în producție, crescând astfel calitatea lucrărilor protetice rezultate. Nu sună minunat? Dar înainte de a denara un astfel de flux, iată câteva aspecte pe caree să le luați în considerare:

1. Decizia cu privire la produsul / produsele cumpărate

Este important să faceți cercetări aprofundate înainte de a decide cu privire la un produs, inclusiv calcule ROI (recuperarea investiției). Acest lucru înseamnă să vă asigurați că achiziția va fi un activ de valoare și nu un pasiv împovărător pentru afacerea dvs. Pe lângă avantajele financiare imediate, ar trebui să luați în considerare și beneficii intangibile, atunci când calculați ROI, cum ar fi oferirea de servicii mai bune pacienților sau clienților dumneavoastră. După ce vă asigurați că aceasta este o investiție sănătoasă pentru afacerea dvs., puteți analiza studii care compară diferitele tehnologii și produse disponibile pe piață, astfel încât să puteți lua o decizie mai informată.

După ce ați decis să faceți acest salt, următorul pas este implementarea acestuia.

2. Efectuarea tranziției

Orice tranziție necesită timp de ajustare. Tehnicienii de laborator pot fi la început ușor derutați de lipsa modelului fizic, nemaiavând un punct de referință, în timp ce medicii stomatologi vor trebui să învețe cum să amprenteze digital. Pentru a facilita noul flux de lucru, laboratoarele pot utiliza un model frezat sau imprimat 3D, în timp ce reglează parametrii de proiectare pentru a se asigura că partenerii lor (medicii stomatologi) sunt confortabili cu restaurările realizate, înainte de a se muta într-un flux de lucru complet fără model. Este important să rețineți că cheia unei tranziții de succes necesită o comunicare strânsă cu partenerul (partenerii). Asigurați-vă că evaluați în detaliu primele cazuri și abordați orice îngrijorare cu privire la schimbare, pentru a vă asigura că tranziția este una facilă pentru toate părțile implicate.

Acest lucru ne aduce la punctul nostru următor.

3. Alegerea unui sistem

Există o mare varietate de tehnologii pe piață, de unde știți care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.? Cel mai important lucru de luat în considerare este faptul că există sisteme închise care nu vă permit să lucrați cu componente fabricate de o altă companie. Aceasta înseamnă că dacă decideți un sistem închis, veți putea lucra doar cu parteneri care utilizează același sistem. Pentru a maximiza numărul de parteneri cu care puteți colabora, laboratoarele pot alege să investească în mai mult de un pachet software CAD, să plătească o taxă unică sau anuală pentru a accesa fișierele unui sistem sau să folosească un sistem deschis atunci când este posibil. A doua opțiune este cu siguranță alegerea mai rentabilă și mai costisitoare.

 

4. Asigurați-vă că rezultatul final se potrivește
În cele din urmă, este important să vă asigurați că protezele rezultate dintr-un flux de lucru fără model se potrivesc de fapt. Cel mai mare factor care afectează potrivirea unei proteze este impresia digitală în sine, ceea ce face ca calitatea scanării să fie deosebit de crucială într-un flux de lucru fără model. Aceasta înseamnă că tehnicienii de laborator trebuie să fie instruiți pentru a detecta erorile sau inexactitățile în impresiile digitale, astfel încât problemele să poată fi remediate înainte de a trece la etapa de fabricație. Din nou, acest lucru înseamnă că comunicarea dintre clinică și laborator este importantă pentru succesul fluxului de lucru fără model. În plus, alegerea unui scaner care garantează un nivel ridicat de precizie și de scanare a datelor de calitate este, de asemenea, crucială.


Dacă sunteți în căutarea unui sistem deschis pentru fluxul de lucru fără model, consultați Medit Link, instrumentul nostru de colaborare pentru clinici și laboratoare stomatologice.